new valley singers

VOCALGROEP - NIJVERDAL

1969 - 2019

De New Valley Singers bestaan 50 jaar. En dat moet natuurlijk gevierd worden!

Onder de noemer ‘TOUR OF GOLD’ treden de New Valley Singers dit jaar op drie momenten op.

Wil je dit feest niet missen? Kijk dan snel in de agenda voor de data en het reserveren van kaarten.

NVS19-37a.jpg

biografie

Ontstaan in 1969 als gospelgroep, groeiden de New Valley Singers in 50 jaar uit tot een veelzijdige vocalgroep. Van klassiek tot pop, van ballads tot rock en van close harmony tot swing, alle soorten muziekstijlen zijn in de loop der jaren aan bod gekomen. Dat maakt dat het repertoire afwisselend is en een breed publiek aanspreekt.

De New Valley Singers hebben in de afgelopen jaren vele optredens verzorgd in diverse theaters in Nederland en hun medewerking verleend aan optredens van o.a. Ernst Daniël Smid en Jan Vayne.

De laatste jaren treedt de groep steevast op in het tweede weekend van november op de vrijdag- en zaterdagavond met een geheel nieuw programma, waarbij de repertoirekeuze gekoppeld is aan een thema.

Zo was in 2012 'Here, There and Everywhere' het thema, met songs als New York van Frank Sinatra en Liefs uit Londen van Bløf.

In 2013 stond de show '(Un)plugged' in het teken van het 'huiskamergevoel', waarbij de groep steeds in verschillende, vaak kleine, settings nummers als Love you More van Racoon, I'm Not so Tough van Ilse DeLange en Desperado van The Eagles ten gehore bracht.

In 2014 bleven de New Valley SIngers dichter bij huis met het thema 'Made in Holland'. Het avondvullende programma bestond uit Nederlandstalig werk van bijvoorbeeld Doe Maar en Ramses Shaffy, maar ook Engelstalige nummers van Nederlandse artiesten zoals You van Ten Sharp en Venus van Shocking Blue.

'Past to Present 2000 - 2015' was het thema in 2015. Hierbij lieten de New Valley Singers hun favoriete nummers van de afgelopen 15 jaar horen aan het publiek. Echt indruk maken zij met a capella-nummers zoals Onbewoonbaar Verklaard van Marco Borsato en het Harlekijnlied van Herman van Veen. 

2016 was het jaar dat de New Valley Singers de grote songwriters der aarde in het zonnetje zetten. Prachtige songs van verschillende muzikale meesters kwamen voorbij. John Ewbank, Stevie Wonder, Simon & Garfunkel, Phil Collins, zomaar een paar namen van muzikale grootheden die ons meer dan tevreden houden. Met dit concert hebben de New Valley Singers het publiek weer tevreden gehouden. 'Keep the Customer Satisfied!' was dan ook het thema.

Een positieve boodschap van liefde, vriendschap en vrolijkheid overbrengen. Dát was belangrijk in 2017. Nummers van artiesten die de wereld een beetje beter maakten en ons een goed gevoel gaven. Mooie songs van o.a. Michael Jackson, Crosby, Stills & Nash en Klein Orkest hebben de revue gepasseerd. De New Valley Singers wilden hun publiek meegeven dat ook zij het kunnen; ‘Make a Change!'

Op veler verzoek en niet op de laatste plaats van de zangers zelf, brachten zij na ‘Made in Holland’ in 2014, in 2018 opnieuw een verrassend programma van Hollandse makelij: Van Eigen Bodem. Voor de meesten een avond vol nostalgie, met bekende nummers als Why Tell Me Why van Anita Meyer en Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Maar ook voor de jongere bezoekers veel herkenbaar werk van nu met o.a. Kensington, Anouk en Waylon. Een avond waarbij iedereen zich thuis voelde!

00858bc1-b4fb-4393-88c8-ae1442b222b3.JPG


even voorstellen
 

De algehele muzikale leiding is in handen van Karlijn van Olst-Kunnen

Zangers

Sopranen: Erna Daane, Anneke Lammertink, Petra Hegeman, Jet Gerfen

Alten: Aniek Lamberink, Anja Morsink, Rianda Dubbink, Irma Munsterman

Tenoren: Marco ten Pas, Erwin Nijhoff, Gerlof Rutgers

Bassen: Jan van der Kolk, Albert ter Haar, Peter Daane, Max Schippers

 

Combo

Slagwerk, muzikale leiding combo: Bouke van Olst

Gitaar: Henk Bootsveld

Basgitaar, contrabas: Wim Valk

Toetsen: Joshua Joseph

 

Geluid en techniek

Christiaan van Essen

Dinand Heuver

 

fotografie

Emile Willems

Copyright © 2019 New Valley Singers. Alle rechten voorbehouden.